אנשי המטעים של קיבוץ אל-רום פנו אלינו באביב 2019 ושיתפו שיש להם חלקות גידול של תפוחי פינק ליידי תקועות. אלו נטיעות בתחילת שנתן הרביעית והעצים קטנים ואינם מפותחים כצפוי מעצים בגיל זה.
מהנסיון שלנו עם ®EM, אנו יודעים שישנם מצבים בהם נטיעות חדשות בקרקע בה היה מטע קודם (שינטוע) יכולות להיות צרה צרורה – כל קוטלי העשבים בהם השתמשו במטע הישן מצטברים בשכבה העליונה של הקרקע, ולמרות שלמטע הוותיק שכבר נעקר, זה לא הפריע – כי הוא העמיק שורשים, למטע הצעיר זו גזירת מוות של ממש – השורשים מנסים לפרוץ, אך נתקלים בכימיקלים שמדכאים אותם.
מצבים אקוטיים נוספים שאנו פוגשים בעבודה שלנו עם ®EM במטעים הוא קרקעות "עייפות" שעברו כברת דרך, אך ללא תחזוקה ראויה, ובכך הן מתחילות להיות רוויות במחלות שמופיעות בהתחלה ככתמים ברחבי השטח, ואט-אט הכתמים הללו מתרחבים. התוצאה היא שבכל שנה מתים עוד ועוד עצים. מוות חרישי אבל בטוח.
המלצות הטיפול שלנו ב ®EM:
לרוב, כשאנחנו מגיעים לחלקה בה לא היה כלל שימוש ב-®EM, אנו ממליצים לחקלאי לתת מנה ראשונה "כבדה" בכדי לתת בוסטר למיקרוביולוגיה שבקרקע. לאחר מכן אנו ממשירים במנות חודשיות קבועות, לקוב אחת לחודש.
במטע התפוחים של אל-רום המלצנו על יישום ראשוני של תכשיר הדגל שלנו EM-אדמה במינון ראשון של 15 ליטר/דונם, ולאחר מכן – 5 ליטר/דונם כל חודש. היישום מתבצע דרך מערכת ההשקיה, לאורך עונת הגידול.
מנהלי המטע בחרו לבחון את יעילות הטיפול שאנו ממליצים, וחילקו את המטע ל-2 חלקות נפרדות. החלקות זהות בכל הפרמטרים, מלבד התוספת של EM-אדמה לאחת מהן.
התוצאות:
כבר לאורך הגידול ראינו שהחלקה המטופלת עם ®EM מתחילה לצאת מהתקיעות שלה ולצבור יתרון בצימוח לעומת חלקת הביקורת.
העלינו רחפן לאוויר וצילמנו את החלקות, זו לצד זו:
ניתוח מתמטי של כיסוי העלווה הראה שצמרת חלקת הביקורת מכסה 13% מהשטח, וזאת לעומת 19% בחלקת הטיפול:
סיכום העונה והקטיף – סוף עונה 2019:
סיכום העונה והקטיף היו המפתיעים ביותר – אמנם בשתי החלקות היה קטיף פחות מהצפוי בחלקת פינק ליידי בגיל כזה, אך כמות התפוחים בחלקת הטיפול הייתה למעלה מפי-2 (!!) מאשר התפוחים בחלקת הביקורת:
קטיף חלקת ביקורת – 750 ק"ג / דונם.
קטיף חלקת הטיפול ב EM-אדמה – 1670 ק"ג / דונם.
סיכום:
היישום בעונת הגידול 2019 בקיבוץ אל-רום היה מוצלח ביותר. בעקבות התוצאות שקיבלנו, הקיבוץ הרחיב משמעותית את השימוש ב-®EM במטעי הקיבוץ – בתפוחי עץ וכן בגידולים נוספים (אוכמניות וענבי יין).