טכנולוגיית ®EM י(Effective Microorganisms, מיקרואורגניזמים מועילים) פותחה בשנות ה70-80 של המאה הקודמת ע"י פרופסור טירואו היגה מיפן (Teruo Higa, מומחה וחוקר בתחום הגינון והחקלאות).
פרופ' היגה חקר במשך שנים רבות את ההשפעה של מיקרואורגניזמים (מ"א) מועילים על קרקעות חקלאיות ולאחר מספר לא מועט של שנים והתנסות באלפי זנים של מ"א, גילה את התערובת המיקרוביאלית שבתכשירי ®EM כיום.
תכשירי ®EM מכילים מספר משפחות של מיקרואורגניזמים שחיים בסימביוזה בעלת אפקט סינרגטי. אלו לקוחים מהטבע, ללא תוספת כימיקלים או הנדסה גנטית.
מייצרים בתהליך חילוף החומרים שלהם חומרים שמטיבים עם הסובב אותם, כגון חומצות אמינו, אנזימים, ויטמינים, נוגדי חימצון ועוד.
מייצרים חומרים מזיקים, כגון אמוניה, מתאן, חומצות גופרתיות, רדיקלים חופשיים וכדומה.
אופורטוניסטים (כאלו ההולכים אחרי החזק) – יהיו בעלי השפעה חיובית או שלילית בהתאם לסביבה.
המאזן בין 3 קבוצות אלו בסביבה מסויימת הוא זה שיקבע את מצבה – האם תהיה בריאה, פורייה ומשגשגת או כזו הנוטה לתחלואה ואף מזיקה.
במצב תיאורטי בלבד יש בכל נישה אקולוגית 10% מ"א מועילים, 10% מ"א מזיקים ו-80% מ"א ניטרליים.
במידה ונחזק אפילו במעט את אלו המזיקים, המ"א האופורטוניסטים יזהו שינוי זה במאזן ויהפכו אט-אט למזיקים בעצמם, ובכך יחזקו את המגמה המתרחשת, ויהפכו את הסביבה המדוברת למזיקה וחולנית.
לעומת זאת, במידה ונחזק את אלו המועילים, אותם אופורטוניסטים יזהו גם פה את השינוי ויהפכו הפעם למטיבים. דבר שיביא לסביבה בריאה ומשגשגת.
בכל נישה אקולוגית (וזו יכולה להיות כף היד שלנו, חלקת שדה או ערוגת צמחים, מערכת העיכול שלנו או של בעלי חיים ועוד) ישנו מאזן שכזה בין 3 קבוצות אלו ולא תמיד ניתן לאבחן במדוייק את מצבה של כל קבוצה וקבוצה. אך הסתכלות אובייקטיבית עשויה לעזור לנו להחליט – האם הסביבה בריאה ומאוזנת או רעועה וחולנית, וכך נוכל לבחור האם להתחיל להשתמש במוצרי ®EM.
לחצו על הכפתורים למידע נוסף
רוצים להשאר מעודכנים ולקבל הטבות לתיבת הדוא"ל שלכם?
או בשמה השני בקטריה פוטו-סינטטית. בקטריה זו היא הבקטריה העיקרית ב-®EM. היא אדפטיבית מאוד ואף מסוגלת לקיים את עצמה. הבקטריה הפוטוטרופית מסוגלת להתמודד עם תנאים קיצוניים ביותר, לסנתז חומרים שימושיים כמו אנזימים מחומר אורגני ולפרק גזים רעילים ומזהמים מוצקים למרכיביהם הלא-רעילים.
בקטריה זו תומכת במ"א אחרים באמצעות המטבוליטים שלה, אך גם נעזרת במטבוליטים של מ"א בסביבתה לטובת הגנה בפני בקטריות יוצרות רקבון.
זו מייצרת חומצה לקטית שמדכאת בקטריות יוצרות רקבון ואף עובשים ופטריות. בקטריה זו משתמשת בסוכרים ובפחמימות אחרות, הקיימות בחומר האורגני או כאלו שמסונתזות על-ידי הבקטריה הפוטוטרופית והשמרים, כמזון. בקטריה חומצה לקטית מאיצה את תהליך הפירוק של חומר אורגני.
בבקטריה חומצה לקטית נעשה שימוש רב בתעשיית המזון (לייצור יוגורט ומזונות מותססים, כמו כרוב כבוש וכדומה). זו שוכנת באופן טבעי במערכת העיכול שלנו ושל בעלי החיים בטבע.
בקטריה זו אחרית על החומציות הנמוכה (pH) של תכשירי ®EM.
אלו מייצרים אנזימים מעודדי צמיחה וכן מטבוליטים אחרים המספקים מזון למ"א האחרים שב-®EM.
שמרים ידועים בתעשיית המזון מזה שנים רבות ונעשה בהם שימוש באפיית לחם, ובייצור בירה,יין ומשקאות חריפים.