הביוסטימולנטים של EM

"ביו-סטימולנטים" הינם תכשירים פורצי דרך כיום בחקלאות. עם התפתחות המחקר החקלאי, המדע מגלה תהליכים ביולוגיים שונים שמתרחשים בצמח באופן טבעי, ומנסה להציע תכשירים שמגרים ומפעילים את אותם תהליכים, מתוך רצון לנתב אותם לתועלת האדם.

הביוסטימולנטים של ®EM מורכבים מתשלובת המיקרואורגניזמים המוכרת בתחום החקלאות בתוספת של צמחי תועלת ומרכיבים טבעיים נוספים, שמיתוספים לתהליך הייצור בשלבי הפרמנטציה. באופן זה, המיקרואורגניזמים של ®EM יוצרים תהליך של "חליטה ביולוגית", בו הם "שואבים" את חומרי התועלת מהצמחים שבתהליך, ויחד עם שאר המרכיבים – יוצרים באופן לגמרי טבעי תרכובות חדשות.

ביוסטמולנטים ו-וירוסים – TBMV , TSWV

הביוסטימולנטים של ®EM השתלבו בניסוי בן 3 שנים אותו ערכה ד"ר עדי שדה (אז, חוקרת במו"פ דרום, וכיום במכון הוולקני).

באותו ניסוי בחנה ד"ר שדה שיטות שונות להפחתת תפוצה של וירוסים בצמחי עגבניה, מתוך ידיעה שהוקטור (אמצעי ההפצה) הוא תריפס.

השפעת הוירוס TBMV (טובאמו) על צמח העגבניה
השפעת הוירוס TSWV על צמח העגבניה

השימוש בביוסטימולנטים של ®EM התבצע בשנת הניסוי האחרונה, שם רוססו הצמחים 3 פעמים לאורך הניסוי.

סיכום הניסוי כפי שנכתב ע"י ד"ר עדי שדה, מתואר בפרוטרוט במאמר זה.

תריפס – וקטור המעבר של הוירוסים

תוצאות

הניסוי הראה שהטיפול בביוסטימולנטים של ®EM הביא לתוצאות מובהקות סטטיסטית, בהן נמצאו פחות עגבניות וצמחים שננגעו בוירוס.

תוצאות הניסוי המראים את היתרון הברור בריסוס הביוסטימולנטים של EM

נסיונות נוספים שאנו עורכים בקרב לקוחותינו מראים, בין השאר, שהטיפול בתכשירי ®EM, מסייע לצמח להיות חסין ועמיד יותר בפני מחלות שונות. הריסוס העלוותי של הביוסטימולנטים יוצר בצמחים עירור שמתנגד ולא מאפשר לוירוסים להתפתח כרצונם.

אהבתם? שתפו

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב linkedin
LinkedIn

מאמרים אחרונים

רוצים לקבל עדכונים לתיבת הדוא"ל?

הרשמה לניוזלייטר של EM-ISRAEL

מבטיחים לא לשלוח ספאם

מחקרים ומאמרים נוספים
אשר מימון

EM ותפוחי אדמה

כללי מזה מספר שנים שאנו עורכים תצפיות אצל חקלאים המגדלים תפוחי אדמה, וזאת בכדי לבסס עוד ועוד את פרוטוקול השימוש בתכשירי EM בתפוחי אדמה. המסקנה

emisrael

השימוש ב-EM במערכות הידרופוניות

רקע שיטות הידרופוניות לגידול מזון הופכות יותר ויותר מקובלות ונפוצות. היתרון בהידרופוניקה ברור – שליטה כמעט מקסימלית בכניסת מזיקים לאזור הגידול ותחלואה כמעט אפסית –

emisrael

השימוש ב-EM בענבי מאכל ויין

לאורך השנים האחרונות קיימנו מספר תצפיות וניסויים ביישום EM בגפני מאכל ויין והתוצאות אופטימיות! מיקום הניסויים: מושב לכיש – ענבי מאכל יקבי רמת הגולן –