"ביו-סטימולנטים" הינם תכשירים פורצי דרך כיום בחקלאות. עם התפתחות המחקר החקלאי, המדע מגלה תהליכים ביולוגיים שונים שמתרחשים בצמח באופן טבעי, ומנסה להציע תכשירים שמגרים ומפעילים את אותם תהליכים, מתוך רצון לנתב אותם לתועלת האדם.
הביוסטימולנטים של ®EM מורכבים מתשלובת המיקרואורגניזמים המוכרת בתחום החקלאות בתוספת של צמחי תועלת ומרכיבים טבעיים נוספים, שמיתוספים לתהליך הייצור בשלבי הפרמנטציה. באופן זה, המיקרואורגניזמים של ®EM יוצרים תהליך של "חליטה ביולוגית", בו הם "שואבים" את חומרי התועלת מהצמחים שבתהליך, ויחד עם שאר המרכיבים – יוצרים באופן לגמרי טבעי תרכובות חדשות.
ביוסטמולנטים ו-וירוסים – TBMV , TSWV
הביוסטימולנטים של ®EM השתלבו בניסוי בן 3 שנים אותו ערכה ד"ר עדי שדה (אז, חוקרת במו"פ דרום, וכיום במכון הוולקני).
באותו ניסוי בחנה ד"ר שדה שיטות שונות להפחתת תפוצה של וירוסים בצמחי עגבניה, מתוך ידיעה שהוקטור (אמצעי ההפצה) הוא תריפס.
השימוש בביוסטימולנטים של ®EM התבצע בשנת הניסוי האחרונה, שם רוססו הצמחים 3 פעמים לאורך הניסוי.
סיכום הניסוי כפי שנכתב ע"י ד"ר עדי שדה, מתואר בפרוטרוט במאמר זה.
תוצאות
הניסוי הראה שהטיפול בביוסטימולנטים של ®EM הביא לתוצאות מובהקות סטטיסטית, בהן נמצאו פחות עגבניות וצמחים שננגעו בוירוס.
נסיונות נוספים שאנו עורכים בקרב לקוחותינו מראים, בין השאר, שהטיפול בתכשירי ®EM, מסייע לצמח להיות חסין ועמיד יותר בפני מחלות שונות. הריסוס העלוותי של הביוסטימולנטים יוצר בצמחים עירור שמתנגד ולא מאפשר לוירוסים להתפתח כרצונם.