מיחזור השאריות האורגניות במטבח הביתי שלכם בשיטת בוקאשי-קומפוסט הוא פשוט, נוח ויעיל ביותר. עם גמר הארוחה, משליכים את כל האשפה האורגנית לדלי המיועד. האשפה האורגנית יכולה להכיל את כל שיירי המזון ללא כל בעיה (כולל בשר, קליפות ביצים ומוצרי חלב). מעל לשכבת השיירים מפזרים חופן של EM-בוקאשי וסוגרים את הדלי בחזרה עד לארוחה הבאה. כשהדלי מתמלא, מניחים אותו בצד למשך 10-14 ימים להשלמת שלב יצירת התחמיץ ומתחילים את השימוש בדלי נוסף. בתום שלב יצירת התחמיץ – חופרים בור בגינה במקום אותו רוצים להעשיר בדשן אורגני מעולה, מרוקנים לתוכו את תכולת הדלי ומכסים לטובת שלב ההבשלה. לאחר פרק זמן של 4-8 שבועות כל שיירי המזון שלכם יהפכו לקומפוסט אורגני מעולה.
את מספר הדליים בהם משתמשים מומלץ לרכוש בהתאם לכמות האשפה האורגנית אותה אתם משליכים.
במהלך שלב יצירת התחמיץ נאסף בתחתית הדלי נוזל שהוא דשן נוזלי מרוכז ביותר – מומלץ לאוספו לתוך בקבוק באופן יומיומי ולהשתמש בו היכן שצריך בדילול של 1:1000 במים (יש להיזהר לא להשתמש בכמות גדולה מידי על מנת שלא לפגוע בצמחים).
מיחזור האשפה במטבח בשיטת בוקאשי-קומפוסט מצריכה השקעה של 2-3 דקות ביום – פרק זמן בו מוסיפים את האשפה היומית, מכסים ב EM-בוקאשי ומנקזים את הנוזל. לאחר פרק זמן קצר ביותר פעולות אלו הופכות לשגרת היום והאשפה האורגנית שלנו חוזרת אלינו כמשאב מעולה במקום פסולת מזיקה.
במידה ויצירת התחמיץ לא הצליחה, מצאו בגינה שלכם פינה שרחוקה מצמחים וחפרו בור בעומק 30-35 ס"מ. שימו בתחתית הבור 3 חופני EM-בוקאשי, רוקנו לתוכו את תכולת דלי המיחזור וערבבו עם מעט אדמה. פזרו 3 חופנים נוספים של EM-בוקאשי וכסו את הבור חזרה באדמה.
שלב ההבשלה הוא למעשה התהליך בו התחמיץ שקיבלתם בדלי הופך לדשן מעולה ועשיר עבור הצמחים שלכם. השלב הזה דורש התערבות של מיקרואורגניזמים נוספים שקיימים בקרקע, ולכן הוא מתבצע על-ידי חפירת בור והטמנת התחמיץ בקרקע.
תחמיץ הבוקאשי חומצי בעת ההוצאה מהדלי ויהפוך ניטראלי לאחר 7-10 ימים בקרקע. יש לוודא שהתחמיץ לא בא במגע עם שורשי צמחים צעירים או עדינים, מכיוון שאלו עשויים להיפגע.
הכמות והצבע של הנוזל שייווצר תלויים בסוג האשפה האורגנית שהכנסתם לדלי המיחזור. לירקות ופירות נטייה לשחרר יותר נוזלים מאשר מזונות אחרים. אין לדאוג במידה ונוצר מעט נוזל.
השימושים בנוזל:
נוזל הבוקאשי מכיל מרכיבים תזונתיים משאריות המזון וכן מיקרואורגניזמים מועילים חיים (®EM) ולכן הוא דשן מעולה. לטובת דישון גינת ירק, עצים ושיחים או עציצים יש להשתמש בכפית אחת נוזל ב- 2-3 ליטרים של מים ולהשקות ישירות על הקרקע. אין ליישם ישירות על העלווה.
אין לאחסן את נוזל הבוקאשי ויש להשתמש בו תוך 24 שעות מרגע הניקוז מהדלי.
רוצים להשאר מעודכנים ולקבל הטבות לתיבת הדוא"ל שלכם?