דף הבית                    עוד על  EM                     מוצרים             English
           חקלאות           
             סביבה             
         בניה ירוקה         
      בריאות האדם      
   איך משתמשים ?  
  שאלות נפוצות  
   מיזמים בישראל   
   על EM בתקשורת   
           קישורים           
             אודות             
           צור קשר           
 
 
 

המדע שמאחורי EM

prof. higa

טכנולוגיית EMTM (ראשי תיבות של Effective Microorganisms או בעברית "מיקרואורגניזמים מועילים") פותחה לפני 30 שנה על ידי טרואו היגה - פרופסור לחקלאות ולגינון באוניברסיטת ריוקו שבאוקינאווה, יפן.

פרופסור היגה חקר במשך שנים רבות את ההשפעה
של מיקרואורגניזמים על תהליך הצימוח של גידולים שונים ולאחר מספר לא מועט של שנים והתנסות באלפי זנים של מיקרואורגניזמים (שכולם לקוחים מהטבע וממערכות ביולוגיות קיימות ואינם מהונדסים גנטית) התגלתה התערובת הנמצאת בתכשירים (עוד על סיפור המחקר המדעי ועל הגילוי ניתן לקרוא ב- EM, An Earth Saving Revolution, Part-1, By Teruo Higa).

מאז התכשיר משווק ב-62 ארצות בעולם ונמצא בשימוש מוצלח במעל ל-120 ארצות. מחירו עממי ולכל כיס והוא נמצא בשימוש בארצות המפותחות ביותר כמו גם בארצות מתפתחות.


תערובת המיקרואורגניזמים שב-EM מכילה בתוכה את
המיקרואורגניזמים הבאים:


lactic acid bacteria

בקטריית חומצה לקטית:
)Lactic Acid Bacteria(


yeast

שמרים )Yeast(:



phototropic bacteria

בקטריית פוטו-סינטזה:
)Phototropic Bacteria(




על מנת שנבין את הצלחתו היוצאת דופן של התכשיר ושל ניגזרותיו, עלינו לדעת שהעולם המיקרוביולוגי בטבע הסובב אותנו מורכב משלוש קבוצות עיקריות של מיקרואורגניזמים:

  • כאלו המועילים לנו - 10%
  • כאלו המזיקים לנו - 10%
  • כאלו "אופורטוניסטים" - 80% !!!


וכמו הנדנדה המוכרת לנו כל-כך, במידה והחיידקים המזיקים יגברו ולו במקצת על המועילים, מייד אלו ה"אופורטוניסטים" ילכו אחריהם. מה שיביא ל-90% מהחיידקים במערכת הנבדקת להיות חיידקים שמזיקים.


rocking bench

וכך גם בכיוון השני (למזלנו):




במידה והחיידקים המועילים יגברו ולו במקצת על המזיקים, גם פה, ה"אופורטוניסטים" אחריהם. מה שיביא ל-90% מהחיידקים במערכת הנבדקת להיות חיידקים שמועילים.



תערובת המיקרואורגניזמים בתכשירי EM מקיימת סמביוזה מיוחדת במינה, שבה תוצרי הפסולת של האחד הם מקור התזונה של האחר ובכך, במקום להילחם זה בזה, הם תומכים ומחזקים זה את זה.

בנוסף, התערובת מייצרת נוגדי חימצון בריכוז מאוד גבוה.

נקודות עוצמה אלו מביאות בסופו של דבר להטיית הנדנדה לכיוון שבו על ידי הוספת התכשיר למערכת הרצויה, קבוצת המיקרואורגניזמים הדומיננטית תהיה הקבוצה המועילה.

במערכת בה קבוצת המיקרואורגניזמים הדומיננטית היא הקבוצה המזיקה בדרך כלל ימצאו החומרים הבאים בריכוז גבוה: רדיקלים-חופשיים, אמוניה, מתאן וחומצות חנקתיות.

לעומת זאת, במערכת בה המיקרואורגניזמים המיטיבים הם הדומיננטים בדרך כלל ימצאו החומרים הבאים בריכוז גבוה: נוגדי-חימצון, חומצות-אמינו, ויטמינים, פולי-סכרידים וחומצות אורגניות.


הבדלים אלו הם אלו שיקבעו האם מערכת אקולוגית תהיה מערכת מאוזנת ובריאה (המכילה שרשרת מזון שלמה) או מערכת חולנית ושברירית (בעלת שרשרת מזון לא מאוזנת).


ניתן להרחיב ולקרוא על ההשפעות המיוחדות של תכשירי EM על מערכות אקולוגיות שונות ברחבי אתר זה.



>> בחזרה לראש העמוד