דף הבית                    עוד על  EM                     מוצרים             English
           חקלאות           
             סביבה             
         בניה ירוקה         
      בריאות האדם      
   איך משתמשים ?  
  שאלות נפוצות  
   מיזמים בישראל   
   על EM בתקשורת   
           קישורים           
             אודות             
           צור קשר           
 
 
 

מיחזור אשפה במטבח הביתי באמצעות EM-בוקאשי:

בוקאשי (מילה ביפנית שמשמעותה היא "חומר מותסס" או "חומר כבוש", כגון מלפפונים כבושים וכדומה) הוא חומר הנראה כמו נסורת עץ ועשוי מסובין חיטה שהותסס יחד עם התכשיר EM-1 או EM-A ( Active-EM או EM אקטיבי) ומולסה לפרק זמן של כשבוע. סובין החיטה משמש בתהליך ההתססה כמצע עשיר למיקרואורגניזמים שב-EM להתפתח ולהתרבות ובסיומו של תהליך התסיסה מתקבל תכשיר שהוא עשיר במיקרואורגניזמים יעילים, עשיר בנוגדי חימצון ועשיר במינרלים ובאנזימים. תוצר זה הוא איתחול מושלם לתהליך מיחזור אשפה אורגנית.

bokashi_bucket_il bokashi_bucket_il_zoom_in
דלי המיחזור בגמר שלב ההחמצה

עם הוספת הבוקאשי לאשפה האורגנית, מייד מתחיל תהליך בריא ומאוזן של פירוק לכיוון ההתססה (לעומת תהליך לכיוון של רקבון, ראה הסבר כאן).

הוספת הבוקשאי מונעת היווצרות של ריחות רעים ולכן נוחה מאוד למיחזור במטבח הביתי.

השימוש בבוקאשי במטבח הביתי הוא פשוט, נוח ויעיל ביותר. עם גמר הארוחה, פשוט משליכים את כל האשפה האורגנית לדלי המיועד לכך (ראה בהמשך). האשפה האורגנית יכולה להכיל את כל שיירי המזון שלנו ללא כל בעיה - כולל בשר, קליפות ביצים ומוצרי חלב. מעל לשכבת השיירים מפזרים כחופן של בוקאשי, סוגרים את הדלי בחזרה (תהליך הפירוק בעזרת בוקאשי יעיל יותר בסביבה ללא אוויר) עד לארוחה הבאה. כשהדלי מתמלא מניחים אותו בצד להמשך תהליך ההחמצה למשך 10-14 ימים נוספים ומתחילים את השימוש בדלי שני. בתום פרק זמן זה - חופרים בור בגינה במקום אותו רוצים להעשיר בדשן אורגני מעולה, מרוקנים לתוכו את תכולת הדלי ומכסים לתחילת תהליך ההבשלה. לאחר פרק זמן של 1-2 חודשים כל שיירי המזון שלנו יהפכו לקומפוסט מעולה.
את מספר הדליים בהם משתמשים מומלץ לרכוש בהתאם לכמות האשפה האורגנית אותה אתם משליכים.

במהלך שלב ההחמצה נאסף בתחתית הדלי נוזל שהוא דשן נוזלי מרוכז ביותר - מומלץ לאוספו לתוך בקבוק באופן יומיומי ולהשתמש בו היכן שיש צורך בדשן יותר עשיר וזאת בדילול של 1:1000 במים (יש להיזהר לא להשתמש בכמות גדולה מידי על מנת שלא לפגוע בצמחים). נוזל זה יעיל ביותר גם לפתיחת סתימות בדרכי הביוב.

לחצו כאן להסבר מפורט ולגירסת הדפסה

מיחזור האשפה במטבח באמצעות טכנולוגיית EM צורך השקעה של 2-3 דקות ביום - פרק זמן בו מוסיפים את האשפה היומית, מכסים בבוקאשי ומנקזים את הנוזל. לאחר פרק זמן קצר ביותר פעולות אלו הופכות לשיגרת היום והאשפה האורגנית שלנו חוזרת אלינו כמשאב מעולה במקום פסולת מזיקה.


הסרטון הבא ממחיש את השימוש הפשוט ב EM-בוקאשי:
(הסרטו באנגלית. בקרוב סרטון "ישראלי")



את התכשיר EM-בוקאשי ניתן לרכוש אצלנו או ניתן גם להכין לבד בקלות - להסבר לחץ כאן.